Om Oss

Egenskaper i Squashsko

Squashsko

Squashsko er spesiallaget som et godt hjelpemiddel for å kunne prestere enda bedre i squash. Ved å produsere sko som er optimalisert for både underlaget og bevegelsesmønsteret i squash, vil squashskoene hjelpe utøveren å ta spillet sitt til neste nivå. I tillegg er disse skoene designet for å være mer skånsomme og komfortable samtidig som de reduserer belastningen på føttene, noe som igjen forhindrer unødvendig skade og slitasje.

Med de riktige racketskoene vil du kunne bevege deg bedre og smidigere for å kunne posisjonere deg raskere til neste skudd. Hvis skoene gir riktig grep i underlaget vil du få bedre stabilitet, som igjen resulterer i at det blir lettere å treffe ballen riktig, samtidig som det genereres bedre kraft og presisjon i skuddene.

Underlaget i squash

Squash spilles vanligvis innendørs på tregulv, som ofte er det samme underlaget som du møter i en vanlig gymsal. Squashsko er derfor tilpasset dette underlaget slik at du får et optimalt grep og god stabilitet. Er sålene tilpasset underlaget vil det være lettere å skyte fra, noe som gir en bedre eksplosivitet til å bevege seg raskere til neste slag, noe som er veldig viktig i squash.

squashsko produseres også ofte med lette såler, slik at skoene ikke etterlater unødvendige merker på squashbanen. Det er ikke bra om du spiller squash med utendørstreningsskoene dine med mørk såle, da det vil etterlate stygge merker og ødelegge underlaget.

Squashsko

Bevegelsesmønster i squash

Når du spiller squash beveger du deg med veldig kvikke bevegelser, men ikke bare frem og tilbake langs banen, men også sidelengs. Dette stiller krav til racketsko med maksimal fleksibilitet, noe som gjør at squashsko ofte er lette i vekt og med førsteklasses fleksibilitet. I tillegg kan hopp også være inkludert og du kan trenge sko som har god demping.

Derfor er squashsko laget for å takle disse bevegelsene, dels for at spillerne skal kunne bevege seg bedre på squashbanen, men også for å hindre unødvendige skader og slitasje på føttene. Fotarbeid er en utrolig viktig del av squash og det vil utgjøre en stor forskjell å nå squashballene og vinne smarte balldueller hvis du har de riktige skoene som er optimalisert for squash.

Squash med vanlig treningssko

Først og fremst, som det også er nevnt ovenfor, er det IKKE bra å spille squash med et par treningssko beregnet for utendørs bruk da de kan sette stygge merker på squashbanen. I tillegg er ikke vanlige treningssko bygget for å takle de raske og kvikke sidebevegelsene, som igjen vil føre til at skoene slites raskere og fare for dumme skader.

Vanlige treningssko er også litt tyngre i vekt, noe som gjør at disse skoene blir klønete, noe som resulterer i at du ikke kan bevege deg like raskt, men med det sagt, hvis du bare skal spille squash en gang i blant vil passe fint med vanlige treningssko. Men når det er sagt, anbefaler vi selvfølgelig at du spiller squash med et par sko som er laget for squash.

Beste squash sko

Sammendrag

Squashsko er produsert for å være optimalisert for squashsporten ved å være tilpasset bevegelsesmønsteret og underlaget det spilles squash på. Med de riktige racketskoene vil du kunne bevege deg raskere og smidigere, samtidig som de gir et bedre grep i underlaget som forbedrer stabiliteten. Disse bidrar til å gjøre det enklere å bevege seg mer effektivt og et godt verktøy for å vinne kampene. Takket være at squashsko er laget for bevegelsesmønsteret i sporten, blir skoene mer komfortable og praktiske å spille i samtidig som de reduserer risikoen for skader og unødvendig slitasje.

Squashsko er tilpasset både underlag og bevegelsesmønster i squash. Dette gjør at du som spiller vil få et bedre grep i underlaget samtidig som skoene bidrar til en bedre og mer effektiv bevegelse samtidig som de gir bedre stabilitet.

Skal du bare spille squash en gang i blant synes vi det er greit med vanlige treningssko, men du bør huske at de ikke må ha svart såle da det vil sette stygge merker på squashbanen.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.6 / 5. Antall stemmer: 11