Om Oss

Hvilken squashracket skal man velge?

Inledning

For å kunne velge en god racket, må vi starte med å fortelle kort om de forskjellige modellene. Det finnes flere modeller på markedet og mange er forskjellige i materiale, form, vekt og balanse. Vi synes det er bra om du allerede begynner å tenke på hvilket nivå, ambisjon og spillestil du har med squashen din. Vi anbefaler ikke at du kun kjøper den kuleste, dyreste racketen og tror at du vil presentere flott squash, men det handler mye om nivå og spillestil for å virkelig kunne finne en squashracket som passer til dine egne spill.

Beste Squashracket Sport

Form på racket

I squashracketer snakker man vanligvis om to typer former. Den første er den dråpeformede squashracketen og den andre er den klassiske squashracketen.

Det som visuelt skiller disse racketene er at strengene i det dråpeformede racketen går nesten helt ned til håndtaket. Dette fører til at et dråpeformet racket har en litt større sweetspot enn de klassiske racketene. Dette gjør igjen at de dråpeformede modellene er lettere for nybegynnere å lettere få bedre treff og fart på ballen. Fremfor alt blir racketen mer tilgivende når man slår mer mot kanten.

Hvis vi da sammenligner med de klassiske racketene, så er sweetspot litt mindre. Men når du treffer sweetspot med et klassisk racket, får du litt mer fart og bedre evne til å plassere ballene.

Vekt og balanse

Vekten på squashracketen er vanligvis mellom 110 – 170 gram. Modeller som veier mindre er vanligvis de mer eksklusive racketene da materialvalget er lettere og bedre.

Lett squashracket – Gir utøveren muligheten til å spille mer offensivt og du får bedre men også jevnere manøvrerbarhet rundt på banen. En lett squashracket er rett og slett lettere å manøvrere og du får et godt hjelpemiddel for å kunne spille en mer aggressiv og kvikk squash.

Tungt squashracket – gir i stedet mer tilgivende og snille egenskaper ettersom racketen vil bidra til å generere mer kraft til ballen. Er du nybegynner synes vi derfor du bør se etter et litt tyngre squashracket for å få hjelp selv med løsere slag.

Squashracket

Hvordan velger man rett squashracket?

Men hva skal du se etter når du leter etter en squashracket? Vi tenker at du bør starte med å bestemme deg for hvilket nivå du har i spillet ditt, men også hvilke mål og ambisjoner du har med sporten. Deretter, hvilken spillestil du tror du har, hvis du foretrekker offensivt spill eller defensivt spill. Alt dette for å velge nivå på racketen, men også for å kunne velge racket etter vekt og fremfor alt balanse.

sammendrag

Hvis du er nybegynner i squash, synes vi du bør velge en litt tyngre racket som er lett på hodet eller til og med balansert for å få tilgang til tilgivende og milde egenskaper mens du lærer deg balltreffet.

 

Er du på et mellomnivå og usikker på hvilken type spillestil du spiller, anbefaler vi i stedet å kjøpe en modell som er jevnt balansert, som gir deg gode allround-egenskaper slik at du kan få med deg litt av hvert når det gjelder til både presisjon og hastighet.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.6 / 5. Antall stemmer: 12