Om Oss

Hvordan velger man pickleball racket?

Hvordan velger man pickleball racket?

Å kjøpe en pickleball-racket er kanskje ikke alltid lett, spesielt når du er ny i sporten og skal kjøpe ditt første racket.  Nedenfor lister vi opp noen ting som kan være greit å huske på

Form

Først av alt, la oss se på formen på pickleball-racketen. Noen modeller tilbyr en mer avlang form slik at du som spiller skal ha en bedre rekkevidde. På bekostning vil sweetspot, men også manøvrerbarheten til disse racketene bli noe dårligere. De avlange stativene passer spillere som rett og slett har litt vanskeligheter med å nå ballen.

Vekt

I dag finnes det både lette og tunge pickleball-racketer, noe som påvirker hastighet, manøvrerbarhet og presisjon. En lett pickleball-racket vil bidra til gode tilgivende egenskaper da racketen blir lettere å manøvrere, noe som passer hvis du ønsker å kunne bevege racketen ditt raskere. En tung racket er bra hvis du liker fartsorientert pickleball hvor du ønsker å kunne spille aggressivt og smashe mye.

Lett pickleball-racket – Enkel å manøvrere, gir god presisjon og kontroll 
Tung Pickleball racket – Gir mye fart, mister litt presisjon

Vi synes du bør tenke på hvor langt du har kommet med pickleballen din og hvilken spillestil du har. Liker du å spille offensivt, defensivt eller en kombinasjon mellom de to?

Beste pickleballracket

Friksjonsoverflate

Noen pickleball-racketer tilbyr en friksjonsoverflate som gir et bedre grep på ballen som igjen gir økt skru. Hvem vil vel ikke kunne overraske motstanderne med smarte og uventede vendinger?

Pickleball racket for damer

Pickleball racketer er vanligvis laget for både menn og kvinner. For damer anbefaler vi å spille med en racket som veier litt mindre, da det er en risiko for at en racket som er for tung rett og slett blir for vanskelig å manøvrere.

Pickleball-racket junior & barn

Siden racketene er så små og enkle å manøvrere, er det i dag uvanlig å ha rene pickleball-stativer for barn. Hvis sønnen eller datteren din vil begynne å spille pickleball, anbefaler vi å investere i en modell som veier litt mindre, dels for at den skal være lettere å manøvrere men også skånsommere for armen slik at junior ikke får unødvendige skader.

pickleballracket

Sammendrag- hvordan velger man rett pickleball-racket?

Når du skal velge riktig pickleballracket, synes vi du bør starte med å tenke på hvilken type pickleballspiller du er og hvilke mål du har med sporten. Liker du det offensive spillet med veldig harde skudd, aggressivt spill og å avgjøre poengsummen? Eller foretrekker du et mer kontrollorientert spill hvor du fokuserer mer på ballplassering og presisjon.

 

Hvis du er nybegynner i sporten og ønsker en litt enklere pickleball-racket, anbefaler vi at du kjøper en lett racket med en stor sweetspot for å få tilgang til de tilgivende og snille egenskapene til en racket. Liker du derimot det offensive, aggressive spillet med mye smash, kan du i stedet se på en racket som veier litt mer. Hvis du er usikker på hvilken type pickleball du spiller eller liker litt av hvert i spillet, synes vi du bør velge en racket med middels vekt.

 

Angående formen på racketen, hvis du ønsker en bedre rekkevidde, kan du selvfølgelig velge en litt mer avlang racket, men det skal nevnes at sweetspot og treff-flaten på racketen blir mindre, noe som betyr at vi kun anbefaler denne typen racket til deg som er noe sikrere på balltreffet.

Det er flere faktorer som skiller ulike racket. Det vanligste er formen på racketen, vekten, og om racketen har friksjonsoverflate eller ikke, noe som gir økt spinn.

Hvis du er nybegynner, anbefaler vi å velge et racket med en stor sweet spot for å få litt mer tilgivende egenskaper og mer kontroll, spesielt når du treffer kantene.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.7 / 5. Antall stemmer: 7