Om Oss

Viktig å tenke på før man kjøper bordtennisbord

Hvordan velger man riktig bordtennisbord?

Bordtennisbord kan komme i forskjellige størrelser og som kan være beregnet enten for innendørs eller utendørs spill. Noen bordplater kan være av bedre eller dårligere kvalitet. Det samme gjelder også bena til bordet, da man selvsagt ønsker en stabil og kraftig konstruksjon som står godt mot underlaget. Andre egenskaper som kan være viktig å vite er om modellen har hjul, følger det med nett eller må det kjøpes separat? Noen hobby bordtennisbord kommer i dag med smart oppbevaring til bordtennisracketer og bordtennisballer, noe som alltid kan være fint og praktisk.

Vi anbefaler at du først og fremst tenker over hvilket formål du har tenkt å ha med bordet, er det til bordtennis-klubben, til hjemmet, til kontoret eller fritidsparken? Nedenfor har vi listet opp hva som kan være greit å huske på for å finne riktig modell.

Dimensjoner og størrelse på bordtennisbord

I dag kommer modellene generelt i 3 forskjellige størrelser. Den vanligste typen er bordtennisbord i full størrelse, det er disse bordene du vanligvis ser proffene spille på eller som du kommer over på en bordtennisklubb. Så er det midi- og minibordtennisbord, som er de litt mindre modellene som egner seg hvis du vil spille bordtennis men har begrenset plass. Hvis du har plass, anbefaler vi å spille bordtennis på et bordtennisbord i full størrelse, da det etter vår mening gir det beste spillet.

Dimensjoner på full størrelses bordtennisbord

Vi starter med å se på dimensjonene til bordtennisbord i full størrelse. Disse bordene måler 274 cm i lengde, 152,5 cm i bredden og 76 cm i høyden. For at du skal ha plass til å spille på et bord som dette, anbefales det at du også har minst 130 cm ekstra plass på langsidene og 110 cm plass på kortsidene.

full størrelses bordtennisbord​

Dimensjoner på midi bordtennisbord

Størrelsen på ulike midi bordtennisbord varierer litt avhengig av produsent, men for denne modellen som vi har valgt ut i topplisten vår er målet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bildet under, anbefales det å ha minst 90 cm ekstra plass på langsidene og 70 cm ekstra på kortsidene.

Sammenleggbart bordtennisbord

Muligheten for å kunne slå sammen et bordtennisbord er et aspekt som kan være greit å huske på. Skal bordet brettes ut hele tiden eller ønsker du å kunne pakke sammen bordet etter at du er ferdig med å spille? Mange spillere inkluderer vanligvis også mål og størrelser for bordtennisbord når de er slått sammen.

Bordtennisbord

Hjul

De fleste bordtennisbord som produseres i dag kommer vanligvis med hjul, dette betyr at du enkelt og greit kan dytte rundt og flytte bordet. Men det kan også være noen modeller som kommer uten hjul, men dette har ingen innvirkning på stabiliteten til bordet under spillet, og de står veldig godt på egne bein. Vi anbefaler at dersom bordtennisbordet skal brukes av barn er det mye enklere om bordet har hjul slik at barna enkelt og greit kan ta bort bordet når de er ferdige med å spille.

Bordtennisbord utendørs

Leter du etter et utendørs bordtennjsbord? Det finnes modeller som er designet for å tåle høyere belastninger som regn og rusk. Denne typen utendørs modeller er behandlet og produsert for å kunne stå utendørs hele året.

Bordplaten til modeller for utendørs bruk er mer slitesterk slik at den tåler diverse riper og annet som den kan bli utsatt for når den står utendørs, spesielt hvis barn skal spille på bordet da det er lett for det å bli utsatt for mer slitasje. Det er selvfølgelig også mulig å spille på denne typen modeller innendørs, som for eksempel i en garasje.

Bordtennisbord ITTF

Skal du bruke bordet til konkurranse? ITTF som står for International Table Tennis Federation, som betyr at modellen er godkjent for bruk i konkurranse. Som regel er det som regel de litt penere bordene med tykkere bordplate og mer stabil konstruksjon som får godkjenning fra ITTF. Bordtennisklubbene bruker derfor ofte mer eksklusive bordtennisbord med ITTF-godkjenning.

Sammendrag - Beste bordtennisbordet

Hvordan bør man tenke på for å finne det beste bordet?
Vi anbefaler at du begynner å tenke på hvilke forhold pingpongbordet skal ha og hvilket underlag det skal stå på. Dette for å kunne velge størrelse men også om det skal tilpasses innendørs eller utendørs bruk. Deretter synes vi du bør tenke på om bordet skal ha hjul eller ikke og om det skal være mulig å brette det, noe de fleste bord kan. Kan det være praktisk for bordet å ha praktisk oppbevaring til bordtennisracketer og bordtennisballer? Det kan være ønskelig på f.eks. et kontor eller på en fritidsgård for å holde orden på utstyret.

Prisklassen varierer selvfølgelig mellom ulike modeller og også her synes vi du bør tenke på hensikten med bordet. Har du tenkt å bruke bordet på kontor, skole, klubbhus eller hjem, synes vi et billig bordtennisbord er nok. Men om du i stedet vil ha et finere bord som skal brukes til en bordtennisklubb eller om du er en seriøs aktør som ønsker å finne det beste bordtennisbordet til hjemmet ditt, synes vi du bør gå for en mer eksklusiv modell.

Målene på et bordtennisbord i full størrelse er 274 x 152,5 x 76 cm. Det anbefales å ha 110 cm ekstra plass på kortsidene og 130 cm ekstra på langsidene slik at du får plass til å spille

Det anbefales ikke å spille med et innendørs bordtennisbord utendørs så det blir utsatt for vær og vind, noe som reduserer bordets levetid. Et utendørs bordtennisbord er i stedet tilpasset utendørs bruk og er derfor mer motstandsdyktig mot regn og rusk.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 3.9 / 5. Antall stemmer: 8