Om Oss

Hva er en badminton-bag?

Badminton-bager er rett og slett vesker som er laget slik at du enkelt og greit kan bære rundt på badminton utstyret ditt som badmintonracketer, badmintonsko, fjærer og tilbehør.

Hvis du er uforsiktig med å ikke oppbevare badmintonracketen din i en bag, er det en risiko for at strengene til racketen kan miste trykk, spesielt på kalde dager, noe som gjør at racketen slites raskere og du må bytte strenger oftere . I tillegg kan badmintonracketen skades lettere, spesielt på for eksempel regnværsdager hvor grepet kan bli utsatt, noe som bidrar til at grepet på racketen blir dårligere, som igjen kan påvirke ens spill negativt. For å unngå unødvendige kostnader og slitasje anbefaler vi at du alltid prøver å oppbevare 

badmintonracketen i en passende badminton bag.

Mange badminton-bager kommer ofte med termofôr, som beskytter mot temperaturendringer ute og inne i bagen, noe som gjør at strengene til racketen holder trykket og varer lenger.

Oppbevaringsbagger til badminton kommer i  forskjellige former og typer, men for denne artikkelen velger vi å snakke om de vanligste som er:

Badmintonbag

Hva slags bag skal man velge?

Når du skal velge bag, synes vi du bør starte med å tenke på hvor mye badmintonutstyr bagen får plass til. Ønsker du å kunne transportere mer enn én badmintonracket? Vil du ha plass til mer enn et par badmintonsko? Skifter du på stedet, vil du kanskje ha plass til mer badminton klær? Det finnes ulike størrelser på badminton bager og det kan være unødvendig å kjøpe den største badminton bagen hvis du kun ønsker å få plass til en badmintonracket og en vannflaske. Derfor anbefaler vi at du kjøper en bag basert på størrelsen som matcher badminton utstyret ditt.

Finnes det spesifikke badminton-bager for damer, barn og juniorer?

Generelt kan man si at badminton-bagene som produseres i dag er unisex, noe som betyr at de kan brukes av både damer, herrer, juniorer og barn. Vi tenker at en badminton-ryggsekk kan være bra for barn som er ute etter en praktisk veske som også kan fungere på for eksempel skoleturer.

Sammendrag

Badminton-bager er laget slik at du enkelt og greit kan transportere badmintonracketen og annet badmintonutstyr.

Når du skal velge riktig badminton-bag, tenker vi at du først bør tenke på hvor mye utstyr du har, slik at du kjøper en veske i en størrelse som passer. Da synes vi du bør tenke på om du vil ha en bag som er spesielt laget for badminton, badminton-ryggsekk eller treningssekk. Fordelen med badminton-ryggsekker og duffelbager er at du også kan bruke dem ved andre anledninger enn når du skal spille badminton. Det kan for eksempel være om du skal på treningsstudio, på skolen eller en vanlig utflukt.

En badmintonbag bidrar til bedre og mer praktisk oppbevaring av badmintonutstyr. Hvis du ikke oppbevarer badmintonracketen din på en bra måte og beskytter den mot kulde, er det en risiko for at strengene mister trykket over tid og som en konsekvens må du bytte strengene oftere.

Det er et stort utvalg aktører som produserer badmintonvesker. Noen av de som er vanlige på det norske markedet er blant annet Yonex, Forza, Zerv og Victor

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.6 / 5. Antall stemmer: 7