Om Oss

Hva er fordelene med bordtennissko?

Hva er bordtennissko?

Når du spiller bordtennis bruker du mye kvikk og rask fotarbeid, dels for å komme rett til ballen men også for å kunne posisjonere seg godt til neste skudd. Er skoene tilpasset riktig bevegelsesmønster vil du som bordtennisspiller komme raskere til ballen, noe som er et godt verktøy for å vinne ball duellene og dermed også kampene.

Men det stilles også krav til en såle som gir godt grep i underlaget. Med riktig såle som er laget for underlaget det spilles bordtennis på, vil det gi bedre stabilitet som igjen gjør at du kan treffe slagene med mer kraft, presisjon og spinn.

Dette betyr at bordtennissko er produsert for å maksimere grepet på underlaget, men også for å være optimalt for bevegelsesmønsteret som brukes i sporten. I tillegg skal bordtennissko være fine og behagelige på føttene samtidig som de forhindrer skader og unødvendig slitasje.

Bevegelsesmønstre i bordtennis

For å forstå hvordan bordtennissko fungerer, må vi selvfølgelig se på bevegelsesmønsteret i bordtennis. Bevegelsene handler mye om raske og kvikke sidebevegelser. Dette stiller krav til sko med god demping, spesielt sideveis, slik at føttene kan takle disse belastningene. I bordtennis har du derimot ikke mange hopp eller større bevegelser som krever lengre løpeturer, noe som gjør at bordtennissko er produsert dels for å være lette i vekt men fremfor alt for å understreke maksimal smidighet og fleksibilitet.

Bordtennissko

Underlag i bordtennis

Bordtennis spilles vanligvis innendørs i vanlige treningshaller på tre-/parkettgulv, noe som betyr at bordtennissko er laget for å få et godt grep på dette underlaget. Får du som utøver et godt grep i underlaget vil det gi bedre stabilitet som vil gjøre det lettere å treffe skuddet på riktig måte og bevege deg raskere til neste posisjon.

Skal du spille bordtennis utendørs er det selvsagt greit med utendørs treningssko, men spiller du bordtennis utendørs ofte, synes vi du bør se på et par lette utesko som gir god smidighet.

Kan man spille bordtennis med vanlige treningssko?

Vanlige treningssko er dessverre ikke designet for bevegelsesmønsteret og ikke alltid underlaget du spiller bordtennis på. Vanlige treningssko veier som regel mer og kan da oppleves som klønete og at du ikke vil kunne bevege deg så raskt som bordtennis noen ganger krever. For utøvere som spiller mye bordtennis med et par vanlige gymsko er det en risiko for at belastningen blir for stor i side bevegelsene og de kvikke bevegelsene. Dette kan føre til unødvendige skader og at skoene slites mye raskere.

Derfor syntes vi at dersom du spiller bordtennis ofte eller trener bordtennis, bør du heller bruke et par gode bordtennissko, men du vil også kunne prestere godt i bordtennis med et par badmintonsko eller squash-sko.

Sammendrag - Beste bordtennissko

Bordtennissko er laget for å være lette i vekt og for å optimalisere fleksibilitet, men også smidighet når du spiller bordtennis. I tillegg er skoene designet for å få best mulig grep på underlaget det spilles bordtennis på. Med bordtennissko vil du kunne bevege deg raskere og posisjonere deg bedre under kampene. I tillegg vil de gi bedre stabilitet som gjør at du vil kunne slå ballen med mer kraft, presisjon og spinn.

Spiller du mye bordtennis med vanlige innesko som ikke er designet for bevegelsesmønsteret i bordtennis, er det en risiko for at skoene slites fortere og at du som bordtennisspiller kan få unødvendige skader. I tillegg er vanlige sko tyngre og klønete, noe som vil føre til at du ikke kan bevege deg like raskt.

3 grunner til at vi synes du bør investere i et par bordtennissko og hvorfor det vil bidra til å gjøre deg til en bedre bordtennisspiller.

Bordtennissko er tilpasset bevegelsesmønster og overflate i bordtennis. Derfor bidrar Bordtennisskoene til å kunne bevege seg mer effektivt samtidig som de gir bedre stabilitet.

Spiller du bordtennis sporadisk, synes vi at det går bra med vanlige treningssko, men spiller du bordtennis ofte eller i en klubb hvor du ønsker å ta spillet ditt til neste nivå, anbefaler vi å investere i et par virkelig gode bordtennis sko. Det som er viktig å tenke på om du skal spille bordtennis med vanlige treningssko er at de ikke har svart såle da dette risikerer å sette stygge merker på gulvet.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.6 / 5. Antall stemmer: 8