Om Oss

Hvordan velger man rett bordtennisracket?

Hvordan velger man rett bordtennisracket?

 

Ferdiglimte modeller er ofte gradert med stjerner fra 1 – 5 der 5-stjernes bordtennisracketer er de fineste mest eksklusive racketene mens 1-stjernes racketer er enklere modeller som vanligvis passer for utøvere som ønsker å finne en billig og enkel bordtennisracket.

Men hvilken bordtennisracket bør du velge? Er du nybegynner eller ikke har noen store ambisjoner med bordtennisen din, tror vi du kan velge en bordtennisracket med 1, 2 eller 3 stjerner. Hvis du vil begynne å spille på en bordtennisklubb, synes vi at 3 stjerners racketer er perfekte å starte med. Men hvis du ønsker å øke nivået på bordtennis og føler deg klar til å ta neste steg. Da kan du definitivt begynne å se på 4-stjerners og 5-stjerners racketer. Med disse modellene begynner de å bli luksuset med enda bedre materialvalg slik at racketen fremfor alt får økt hastighet men også økt spinn.

Hvis du vil ta enda et steg opp fra 5-stjerners bordtennisracket, kan du i stedet tilpasse og bygge en helt egen ved å kjøpe spesialtilpassede bordtennisrammer og gummier og deretter lime racketen sammen selv. Lenger ned veileder vi hvordan du går frem men også en god sjekkliste for å bygge din egen racket.

Har du et bordtennisbord på kontoret eller fritidsparken og ønsker å kjøpe en haug med bordtennisracketer til for eksempel rund bordtennis, tenker vi at det kan være lurt å gå for en billigere racket da dette miljøet og rund ping pong pleier å slite litt mer på racketene og da er det kanskje ikke spesielt morsomt å ha investert i de dyreste modellene.

Dette er det vi i sportsmagasinet anbefaler for bordtennisspillere

Nybegynner / hobby

1-3 Stjerners racket med mye kontroll

Mellomnivå / Ny i ping pong klubb

4-5 Stjerner racket med egenskaper som passer avhengig av spillestil

Klubbspiller / Ekspert / Proffnivå

5 stjernes racket eller lime sammen egen

bordtennisracket

Egenskaper når man velger Bordtennisracket

For det første bør du redegjøre for deg selv hvilke egenskaper du vil at din spesielle bordtennisracket skal ha. Hvilken type bordtennisspiller du er, eller hvilken type bordtennis du vil spille? En ping pong-spiller som spiller offensivt, som liker å avgjøre poengsummen med harde smash eller smarte skruer? Eller foretrekker du å spille et defensivt bordtennis spill med mye presisjon og kontroll i slagene dine? Når vi snakker om egenskaper i racketen, ser vi på tre faktorer:

For offensive spillere er det ønskelig å ha racketer som har høye verdier i fremfor alt hastighet men også spinn. For defensive spillere som foretrekker å spille en kontrollorientert ping pong med tilgivende egenskaper hvor du foretrekker at motstanderen bestemmer poengsummen, er det bedre å gå for en bordtennisracket med mye kontroll. Er du nybegynner innen bordtennis og ser etter en bordtennisracket for nybegynnere, er en racket med mye kontroll å foretrekke.

Bordtennisracket for barn

Bordtennisracketer lages i dag stort sett for alle typer spillere, det finnes generelt ingen spesifikke bordtennisracketer for barn, junior eller damer. Det viktigste som forelder om du skal kjøpe en bordtennisracket til barnet ditt er å ikke kjøpe en racket som er for vanskelig å spille med, spesielt i begynnelsen. Derfor er det en god idé i begynnelsen å se på modeller som har høye verdier i kontroll slik at barnet ditt har en enklere måte å øve på de grunnleggende slagene før du starter med fartsfylt lek og smarte skruer.

Rengjør ping pong gummien din - Vask racketen regelmessig

Ikke glem å rengjøre bordtennisgummien med jevne mellomrom. Dels fordi racketen vil vare lenger, men du vil også få mer spinn og fart dersom gummien er ren.

beste bordtennisracket

Bygg din egen bordtennis racket

Hvis du har spilt en stund på en 5-stjerners bordtennisracket og føler at du vil ta et steg til, kan det være et godt valg å bygge din egen bordtennisracket. Ved første øyekast kan dette høres vanskelig ut, men det er enklere enn du tror og velger du å bygge ditt eget stativ i stedet kan du velge mellom rammer og gummier som passer din spillestil. Å bygge din egen bordtennisracket gjør at du virkelig kan skreddersy racketen etter dine egne forutsetninger og ønsker, hvordan du vil spille bordtennisen din. Nedenfor har vi en sjekkliste over hva som skal til for å bygge din egen racket.

Sammendrag

Hvordan velger jeg den beste bordtennisracketen
For å oppsummere synes vi at du bør begynne med å redegjøre for deg selv hvor langt du har kommet i din ping pong. Hvilken vanskelighetsgrad bør jeg velge i racketen min og hvilke ambisjoner har jeg med sporten?

Deretter synes vi du bør tenke gjennom hvilken spillestil du har og hvilken type spill du er god på. Det kan være alt fra fartsfylt ping pong til en spillestil med mange skruer. Hvis du i stedet foretrekker å la motstanderen bestemme og du foretrekker å fokusere på ballplassering. Dette er viktig for å vite om du skal investere i en racket med mye fart, spinn eller kontroll. Liker du en bordtennisracket med offensive funksjoner, defensive funksjoner eller en allround bordtennisracket med litt av hvert.

Nybegynner / hobby

1-3 Stjerners racket med mye kontroll

Mellomnivå / Ny i ping pong klubb

4-5 Stjerner racket med egenskaper som passer avhengig av spillestil

Klubbspiller / Ekspert / Proffnivå

5 stjernes racket eller lime sammen egenFerdige bordtennisracket graderes normalt sett med 1 – 5 stjerner der de fineste har 5 stjerner og de enkleste og normalt sett billigste har 1 stjerne.

Ved første øyekast kan det virke vanskelig, men det er faktisk enklere å bygge sitt eget bordtennisstativ enn mange tror. Alt som trengs er gummi, stamme, lim, applikator og en kantbånd. Da er det bare å bruke saks og lim for å sette sammen alle delene.

Likte du denne artikkelen?

Gjennomsnittskarakter 4.7 / 5. Antall stemmer: 9